Camí escolar

camí escolar, camí segur

Arreu d’Europa hi ha ciutats on el camí escolar ja és present. Es tracta de dotar d’autonomia als infants, motivant-los a anar sols fins a l’escola, caminar tranquil·lament pels carrers sense el trànsit abusiu que hi ha quan entren a les seves classes. Regalar una mica d’aire net al món i aconseguir desaccelerar el ritme frenètic que molts tenen com a ritme motor diari. Ara, des d’aquest setembre, Vilassar de Dalt (un poble del Maresme) m’ha sol·licitat per dissenyar-lo.

Llapis de colors són els indicadors de terra que marquen el camí que els infants han de seguir per arribar a les seves escoles. Lones il·lustrades indiquen als conductors que tenen prohibida la circulació dels seus vehicles per les zones que limiten el projecte. Un tríptic petitó explica els objectius, el funcionament i conté un mapa carregat de dibuixos que mostra tota la zona. Un adhesiu: comerç amic, camí escolar està enganxat a les vidreres dels comerços que estan pels carrers del camí escolar, ja que s’encarreguen d’auxiliar als infants per qualsevol motiu i en tot moment. I pròximament, xapes i murals donaran més vida i color.

Aquí us deixo algunes il·lustracions que han estat utilitzades per dur a terme el projecte, i alhora, fotografies del dia que vam inaugurar el projecte durant la setmana de la Mobilitat al setembre del 2016 a Vilassar de Dalt, on els infants de les escoles del poble (Francesc Macià, La nova Immaculada i el Sant Jordi) en van ser els protagonistes.

Espero que us agradi tan com a mi.

Carrers lliures de cotxes, 

vides tranquil·les i somriures d’orella a orella a primera hora del matí.

mi

3
Logo del projecte “Camí escolar” del municipi de Vilassar de Dalt
adhesiu-comerc4-copia
adhesiu comerç amic
gent
il·lustració utilitzada per una de les indicacions del mapa del “Camí escolar” que tots els infants tenen
kissgo-copia
“Kiss & Go” és un indicador del punt de partida. On les mares i els pares deixen a les seves filles i fills perquè comencin el camí escolar totes soles.
lletra-i-nena
il·lustració que protagonitza algunes de les lones que hi ha al llarg del camí escolar
stop-copia
il·lustració indicativa per una de les lones. On s’indica la prohibició de circulació dels vehicles
personesicotxes-copia
Proposta per un dels murals de les escoles
lletra2
Material difusió per xapes i samarretes
lletra
Material difusió per xapes i samarretes
img_8221
Lona il·lustrada que indica la prohibició de circular amb vehicle motoritzat per les zones pròximes a les escoles durant les hores de funcionament del “Camí escolar”
img_8179
Dia inaguració del “Camí escolar” els infants de les escoles del municipi ens ajuden al artista urbà, Soem, i la il·lustradora del projecte, Mireia Pujol, a acabar de pintar el recorregut del projecte per tal d’arribar a les seves escoles de forma autònoma
img_8183
Dia inaguració del “Camí escolar” els infants de les escoles del municipi ens ajuden al artista urbà, Soem, i la il·lustradora, Mireia Pujol, a acabar de pintar el recorregut del projecte per tal d’arribar a les seves escoles de forma autònoma
img_8188
Dia inaguració del “Camí escolar” els infants de les escoles del municipi ens ajuden al artista urbà, Soem, i la il·lustradora del projecte, Mireia Pujol, a acabar de pintar el recorregut del projecte per tal d’arribar a les seves escoles de forma autònoma
img_8195
Lona il·lustrada que indica que és el moment que els infants comencin el camí sols.
img_8208
Soem i Mireia Pujol acabant la il·lustració del “Camí escolar” graffitant les senyals de trànsit pròximes a les escoles

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s