Ema de mobilitat

Camí escolar, camí segur

22 de setembre del 2016, Vilassar de Dalt.

Dia de la mobilitat sense cotxes a Europa. Avui s’estrena un nou projecte dedicat exclusivament als infants del poble: El camí escolar.
Alguns no saben què és i altres ja ho esperen. A L’Hora d’entrada i sortida a l’escola, els carrers més pròxims a aquesta tindran tallada la circulació dels cotxes. Els infants podran caminar tranquilament, al costat dels seus companys sense patir per les altes velocitats dels vehicles. Però a més a més, avui, com que és el primer dia, el carrer estarà tallat durant tot el matí i tots podran sortir-hi i prendre’l: jugar-hi a L’Hora del pati, fer murals on s’anunciï la diada, pintar amb guixos de colors el lleig gris del ciment… I nosaltres hi serem presents, en Soem – artista urbà de renom que viu a Vilassar de Dalt – i jo acabarem de traçar els trams finals del camí escolar amb l’ajuda dels infants del cicle superior de cada escola: Francesc Macià, La nova Immaculada i el Sant Jordi.
Què traçarem? Els llapis de colors. Al voltant de cada centre educatiu hi ha un seguit de llapis de colors que indiquen el camí que els infants han de seguir per arribar a les seves classes sense l’acompanya ent adult. I ells, avui, finalitzaran aquest camí.
Estan emocionats, els agrada pintar el carrer, deixar la seva emprenta en forma de llapis de colors.
Al mateix temps, alguns grups d’infants van pels comerços del poble que s’han adherit al projecte entregant-los l’adhesiu identificador de “Comerç amic”. El qual, significa que si al llarg del trajecte tenen qualsevol obstacle, els comerciants els donaran el recolzament necessari.

Ara comença un nou moment sense presses i botzines a primera hora del matí donant confiança als infants i despedint-nos d’ells amb un petó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s